Hevoset

 

 

 

Golden Fox NRJ

Pieni, pilkullinen miniatyyriponiruuna, joka on syntynyt 7.6.2011. Se on toinen oma kasvattamani poni.kärryttelyä

Energy on jo taitava kärryponi ja pienten lasten ratsu. Se lähtee ”töihin” aina mielellään ja on todella kiltti käsitellä!

Klockas Claudia

Claudia muutti meille Kellin kanssa samaan aikaan maaliskuussa 2015. Se on vuonna 2002 syntynyt shetlanninponi tamma. Se hurmasi heti kaikki kiltteydellään ja ystävystyi pian NRJ:n kanssa. Claudiasta tuli Meten oma poni joulukuussa 2018.

Zagi

Zagi muutti meille syksyllä 2015. Se on Salmisen Piian vanha kilpaponi. Zagi on meillä viettämässä eläkepäiviään, vaikka sitä ei kyllä uskoisi 21-vuotiaaksi! Se on Pinjan ratsuna, mutta osaavammilla myös tunneilla.

Sanni

Sanni muutti meille kesällä 2016. Se on Eskolan Tiian oma ratsu. Sanni on myös kiltti käsitellä.

 

Caramba 90 rp

Cara löytyi meille vähän sattumalta kun etsimme Pinjalle uutta ponia Lamorakin tilalle. Olin jo päätynyt etsimään ponia Ruotsista, mutta sitten kävimme kokeilemassa Tampereella tätä, kun saimme Carasta puskaradion kautta vinkkiä. Pinjan vakavan loukkantumisen jälkeen, etsinnässä oli opetusmestari, ja sellainen me todella löydettiin. Cara muutti meille 14.4.2017. Jo ensimmäisenä kesänä Pinja ja Cara pääsivät aloittamaan yhteistä kisauraa.

Hindus

Hindu muutti talliimme kesällä 2018. Se on Ukkosen Leenan oma heppa. Hindulla on kokoa ja näköä ja toimii Leenan kouluratsuna. Ehkä näemme tämän parin ensi kaudella jo kisakentilläkin.

Million Dollar Baby

Baby poni ostettiin meille tuntikäyttöön syksyllä 2018. Joulukuussa se vuokrattiin muutamalle asiakkaallemme ja jatkaa eloa ja treeniä lukkosuolla entiseen malliin.

Aleksi

Aleksi muutti talveksi 2018-2019 meille pihattoon. Se on Leenan ja Mikan harrasteratsu.

Troubadour

Trubi on vuonna 2013 syntynyt hannover ruuna joka muutti meille Saksasta joulukuussa 2018. Se on Katan oma ratsu, josta saattaa tulla myös Pinjan kisakaveri parin vuoden päästä.

Risto

Risto muutti meille joulukuussa pihattoon Aleksin ja Nrj:n kaveriksi. Risto on Saaran oma ratsu, joka on meillä hoidossa.

 

TALLILLAMME AIKAISEMMIN ASUNEITA HEVOSIA:

 

Espresso II

”Espe” on saksalainen ratsuponi ruuna, joka on syntynyt vuonna -97. Espe on Juseliuksen perheen poni, ja muutti meille loppuvuodesta 2012. Espe ystävystyi heti varsojen kanssa ja ”vahtii” niitä päivät viereisestä tarhasta. Espe muutti meiltä helmikuussa 2014.

 

Tehin Typykkä

”Typy” on vuonna 2005 syntynyt suomenhevostamma, joka muutti meille maaliskuussa 2013. Se on myöskin Juseliuksen perheen omistuksessa ja sitä nähdään tulevaisuudessa ehkä kilparadoilla ja näyttelyissäkin. Typy muutti meiltä helmikuussa 2014.

 

Fella

Fella on 2000 syntynyt hannover-torinhevosristeytys. Se on todella kiltti ja hyväkäytöksinen hevonen, suuresta (?) koostaan huolimatta.

Se muutti meille huhtikuun lopulla 2013 ja on Kamppilan Terhin omistuksessa.

Fella muutti marraskuussa 2013 toiselle tallille.

 

Michell

Misu muutti meille tammikuun alussa 2014. Se tuli Oksasen Iralle kilpakäyttöön. Misu on kokenut tamma, joka palaa kisakentille pikkuhiljaa mammalomien jälkeen. Iso mutta kiltti tamma jota lapsetkin voivat käsitellä. Misu palasi jatkamaan siitostamman töitä kesäkuussa 2014.

 

Kuku

Kuku tuli samassa kyydissä Mimin kanssa maaliskuussa 2014. Se on syntynyt myös 2009. Kuku on viralliselta väriltään tiikerin kirjava, mutta todellisuudessa muistuttaa dalmatialaista mustilla pilkuillaan. Kuku on kooltaan n.110cm ja tamma. Kuku toimi lasten talutusratsuna ja on todella kiltti kaikissa hoitotilanteissa.kuku2 Kuku meni vaihdossa toiseen ratsastuskouluun ja meille muutti Aatu.

 

Metty’s Chera

Cera tuli meille elokuussa viikkoa myöhemmin kuin Aatu. Se on welsh A sektion tamma ja syntynyt vuonna 2007. Cera oli meillä muutaman kuukauden tuntikäytössä. Sen omistaa Jenniina Sillanaukee.

Aiper

Aatu muutti meille elokuussa 2014. Se tuli Kuku ponin tilalle, koska tarvitsimme yhden isomman ponin joukkoomme. Vaihto onnistui kätevästi toisen ratsastuskoulun kanssa, jonne puolestaan kaivattiin pientä ponia. Aatu on todella rauhallinen ja kiltti ruuna. Se on syntynyt vuonna 2006 ja on oikea turvaratsu kokemattomammillekin ratsastajille. Aatu myytiin yksityiskäyttöön helmikuussa 2015.

 

Lukkosuon Sumu

Sumu on 18.7.2014 syntynyt ori. Se on Mimin tuliainen Puolasta. Aavistimme asian onneksi jo ennen syntymää ja saimme varmistuksen asiasta eläinlääkäriltä. Sitten vain odoteltiin ja valvottiin melkein koko kesä, että milloin tämä yllärivarsa syntyy! Kaikki meni hyvin ja varsa kasvaa kohisten. Sumu myytiin yksityiskäyttöön Orivedelle helmikuussa 2015.

Mimi

Mimi tuli meille maaliskuun puolivälissä Puolasta. Se on noin. 120cm korkea tamma ja syntynyt vuonna 2009. Se on tällä hetkellä helpon c:n tasoinen ja sillä on hypätty myös 50cm ratoja. Mimi toi mukanaan myös salamatkustajan, orivarsa syntyi heinäkuussa 2014. Mimi myytiin Ähtäriin Valkeisen lomakylään kesällä 2015. mimi1

 

 

Jekku

Jekku tuli myös samalla kyydillä Mimin ja Kukun kanssa. Se on vuonna 2008 syntynyt, n.130cm tamma. Jekku on kiltti hoitaa ja ratsastaa, mutta nimensä veroisesti osaa järjestää myös yöllisiä karkureissuja karsinasta ja tarhjekku1assa heinäastian kanssa pientä puuhastelua.  Jekku myytiin Hämeenlinnaan yksityiskäyttöön kesällä 2015.

Lord Of The Dance

Limppu on Puikkosen Helin kouluratsu, joka on myöskin meillä hoidossa. Limppu on kiltti ja osaava ruuna jolla on tarkoitus kilpailla tulevilla kausilla 😉 Limppu muutti Jyväskylään, lähemmäksi Helin kotia marraskuussa 2015.

Karamel

Kartsa on vuonna 2012 syntynyt ERV ruuna. Kartsa tuli meille työhevoskoulutuksesta ratsukoulutukseen. Sen omistaa Sistosen Sami ja sitä hoitaa ja ratsuttaa Tiia Eskola. Kartsa on Kellin varsa ! Kartsa muutti toiselle tallille syksyllä 2015.

Kelli

Kelli on vuonna 2003 syntynyt Eestin raskas vetohevonen. Se on lempeä ”jättiläinen” joka kyyditsee niin lapset kuin aikuisetkin. Sillä on todella tasaiset ja helpot liikkeet istua! Kelli myytiin yksityiskäyttöön toukokuussa 2016.

Lucafer

Luca on vuonna 2012 syntynyt puoliveri ruuna ja sen omistaa Saila Häkli-Manninen. Luca oli meillä hoidossa ja muutti toiselle tallille toukokuussa 2016.

Whirlwind Louisa 

”Lulle” tuli meille lainaan kesäkuussa 2016 leirien ajaksi ja vähän pidenpäänkin. Se on 10 vuotias hienoliikkeinen welsh tamma jonka omistaa Soila Järvinen.

Joihita

Heta muuti meille toukokuussa 2015. Se on vuonna 2009 syntynyt suomenpienhevostamma. Heta ehti hyvin kotiutua ennen ensimmäisten leirien alkua. Se on ollut kovin pidetty tyttö ja luonne sillä on puhdasta kultaa. Heta myytiin yksityiskäyttöön loppu kesästä 2016, koska tarvitsimme isomman tuntihevosen.

Lukkosuon Lumina

Lumina on Kukan huhtikuussa 2016 syntynyt tammavarsa. Isänä tällä hienolla varsalla on Lastun Leka. Se myytiin Marjoniemien perheelle ja muutti asumaan Arranmaalle marraskuussa 2016.

Sportima

Mimmi muutti meille Liettuasta syksyllä 2016. Se on 10 vuotias tamma joka on toiminut esteratsuna yksityiskäytössä. Todella kiltti ja ystävällinen pikkuheppa! Mimmi osoittautui kuitenkin hieman liian herkäksi hevoseksi opetuskäyttöön, joten se myytiin yksityiskäyttöön huhtikuussa 2017.

Moondelight Lamorak

Lamorak on vuonna 2010 syntynyt welsh c ruuna. Se ostettiin kesällä 2015 Orivedeltä. Lamorak on taitava nuori poni, jolla ajoittain pilkettä silmäkulmassa. Se toimii jonkin verran myös tuntikäytössä, mutta on pääosin Pinjan ratsuna. Lamorak myytiin 28.3.2017.

Tiinan Kukka

Suomenhevostamma, joka on syntynyt 13.7.2000. Ostin sen Siikalatvasta, pohjoisesta. Näin siitä muutaman sekunnin mittaiset videot ja päätin, että se saa tulla meille! Kukka on pärjännyt hienosti näyttelyissä. Se on tuonut monta Best In Show voittoa kotiin! Kukka varsoi meille viimeisen varsansa 12.5.2017 mutta jatkaa samoja hommia uuden omistajansa, Mirkka Äikkään luona Suomasemassa.kukka

Turon Pihla

Suomenhevostamma Pihla ostettiin opetuskäyttöön 2.5.2017 Porista. Se on n. 168cm korkea, joten sopii hienosti aikuisillekin. Pihlalla on helpot ja tasaiset liikkeet istua, ja etenkin laukkaa on kovasti oppilaat kehuneet. Pihla on n. he b tasoinen ja hyppää myös hyvällä tekniikalla.

Pihla ehti opettamaan muutamia aikuisratsastajia, ja nostamaan heitä tasolta seuraavalle. Pihla myytiin kuitenkin suuren kokonsa ja liian vähäisen käytön vuoksi suuremmalle ratsastuskoululle alkuvuodesta 2018.

Lukkosuon Lotta

Kukan tammavarsa Lotta syntyi 12.5.2017 Lotan päivänä. Kaunis, pitkäjalkainen tamma jää Lukkosuon omistukseen. Lotta on Lennin täys sisko, eli isänä on Lastun Leka.

Lotan myyntiin päädyttiin, koska poniratsastajamme tavoitteet muuttuivat. Lotta muutti uuteen kotiin Pieksämäelle maaliskuussa 2018. Tästä odotamme kuulevamme vielä!!

Rohkelikon Armas

Roki muutti meille tuntikäyttöön helmikuussa 2018. Se on Renvallin Marikan omistuksessa. Rokilla on kilpailtu kouluratsastuksessa pitkälle, ja se onkin loistava opetusmestari tuntilaisille! Roki oli kiltti ja kuuliainen ratsastaa.

Roki palautui omistajalleen loppu kesällä 2018.

Lukkosuon Lenni

Lenni on Kukan vuonna 2015 syntynyt reipas ruunavarsa. Lenniltä löytyy lentävää liikettä jota osattiin hieman toivoakin hienoilta vanhemmilta periytyväksi. Lenni voitti kesällä 2015 maitovarsa luokan suomenratsujen valtakunnallisessa show-näyttelyssä Lammilla. Lenni matkasi uuteen kotiinsa kesällä 2018. Olemme kovin onnellisia siitä, että Lenni pääsi erittäin osaaviin ja hyviin käsiin <3

Aleksi

Aleksi tuli meille ratsutettavaksi kesällä reilun kuukauden pätkälle. Aleksi on rodultaan American curly. Se oli omistajilleen melko uusi tuttavuus, eikä kotona oltu päästy vielä kunnolla alkuun. Täällä meillä päästiin pian vauhtiin, ja nopeasti saatiin edistystä ja kaikki askellajit hallintaan. Aleksi  palasi kotiin ja hommat jatkui sielläkin mukavasti.

Mistaka Magic Touch

”Poju” on welsh part bred ruuna, joka on syntynyt vuonna 2012. Se tuli meille muutamaksi kuukaudeksi kesällä 2018 lähinnä Pinjan ratsuksi. Poju oli myynnissä, mutta ei valitettavasti meillä vieraillessaan löytänyt uutta, omaa ihmistä. Se on mukava luonteinen ja hienosti liikkuva nuori poni, joka teki jonkin verran myös töitä tunneilla.

Lilla My IV

Welsh Mountain poni, syntynyt vuonna 1996. Ostimme sen Ruotsista pääsiäisenä 2012. Meille kerrottiin, että se on syntynyt Tanskassa welsh siittolassa ns. vahinkovarsana, ja valitettavasti sen sukutietoja ei tiedetä. Käyttöponiksi se ostettiinkin ja on toiminut luotettavana opetusmestarina. Myy oli SUPER suosittu tuntiponi!

Myy sairastui syksyllä 2018 kaviokuumeeseen, ja päätimme päästää sen laukkaamaan vihreämmille niityille. Se rakasti työn tekoa, ja sen vertaista on vaikeaa löytää..

Ariel

Shetlanninponi Ariel muutti meille tammikuussa 2018. Se oli Meten ylläpitoponi. Ariel lähti uusiin haasteisiin marraskuussa 2018.

Pinja ja Myy ekoissa koulukisoissa -12

Nani

Nani muutti meille joulukuussa 2015. Se toimi tuntikäytössä ja oli todella pidetty ratsu. Se on tinkerin ja suomenhevosen risteytys. Nani myytiin yksityiskäyttöön Kangasalle marraskuussa 2018.

Grande Esperanza

”Helmi” on syntynyt 20.5.2012. Astutin minulla käytössä olleen appaloosa tamman Kropan, PRE-orilla Ilusionilla. Kropa tulee olemaan aina lähellä sydäntä, ja Helmistä odotan vähintäänkin äitinsä veroista kaveria tuleviin vuosiin ja koitoksiin. Helmi muutti laumamme jatkoksi loppu syksystä 2012 ja uuteen kotiin Hollolaan se myytiin joulukuussa 2018.

Larkhill’s Funny Girl

Roosa muutti meille syksyllä 2017 tuntikäyttöön. Se on vuonna 2004 syntynyt welsh b poni. Se oli ihan loistava opetusponi! Roosa muutti uuteen kotiin Raaheen joulukuussa 2018.